Devrim Arabaları konu olarak dram olan konusu; Cumhurbaşkanlığı konutunda verilen davette işadamları, gazeteciler ve darbe erkanı ülke kalkınmasını tartışırlar. Bu arada Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel sinirlenip bu ülkenin otomobil bile üretebileceğini söyler. Bu iddia bir anda meydan okumaya dönüşmüştür. Bunun üzerine Paşa emrini verir. Yaklaşmakta olan Cumhuriyet Bayramı’na ilk yerli otomobil yetiştirilecektir”.
Devrim Arabaları filmi bu sahneyle başlar. Çekimleri tamamlanan film, Devrim Arabaları’nı üretme görevini üstlenmiş 23 mühendisin, kariyerlerini ve aile hayatlarını riske atarak girdikleri macerayı, zamanla, yoklukla, politikayla, karşılarına çıkan sayısız engelle mücadelelerini anlatıyor.

Devrim Arabaları Fragmanı İzle



Devrim Arabaları filmini izle


2 yorum

  1. Anonymous Says:
  2. Yerli filmler arasından izlenecek film Türk halkının neler yapabileceğini gösteren gurur verici bir film devrim arabaları. İlk Türk araba yapımını anlatan gösteren devrim arabaları isiminin ilk yapılan arabanın isminden almış. Yaşanmış bu hikaye filmini izlemenizi tavsiye ederim...

     
  3. Anonymous Says:
  4. hani bazı filmi izlersiniz sonradan da biraz bakım izlersiniz ya o zaman kendi kendinize keşke hiç izlemeseydim de bu sefer izleyeseydim dersiniz. Bence izlemeye doyamayacağınız bir Türk filmi. Gerçek olayı anlatan devrim arabaları ilk Türk arabasının nasıl üretildiğini bize gösteren güzel bir film.

     

Yorum Gönder

 

Haftalık Sinema Arşivi


Add to Technorati Favorites

Çeşitli Bağlantılar