Yerli dram sineması Mazi Yarası'nda konu olarak; Aldatma, terk edilme, intikam, masumiyet, pişmanlık ve bağışlama temalarıyla örülü bir aşk hikâyesi


Mazi Yarası



Kategorisi romantik ve komedi olan bu yerli filmde İstanbul'a tayini çıkan bir adamın Galata'daki küçük bir camiye yerleşmesi ile başlar. Caminin lojmanına yerleşen adam yani Musa oturduğu dairenin karşısında yaşayan Clara ile karşılaştığında Uzak İhtimal filmi başlar. Musa Clara'yı hep uzaktan izler ve takip eder.

Ve bir başka İstanbul’un aristokrat ailelerinden olan ve şimdilerde sahaflık yapan Yakup Demir, yıllar önce birlikte yaşadığı Anita’ dan doğan kızını arıyordyur. Sakın bu kızı Clara olmasın. Rahibe adayı Clara, müezzin Musa ve Sahaf Yakup Demir’in hayatları Galata’da kesişmektedir.
Bu üç farklı hayat üç ayrı insanlık durumu kesiştiğinde ortaya sıcak, kimi zaman neşeli, kimi zaman da hüzünlü bir öykü çıkar. Uzak İhtimal fragmanını izleyerekte

Uzak İhtimal Fragmanı İzle



Bu filmde gerilim ve korku birarada. Christine anlamı bir ev kredisi uzmanıdır. Esrarengiz görünümlü Bayan Ganush’un aldığı konut kredisinin vadesinin uzatılması için bankaya gelişine kadar normal bir hayat sürdürmektedir. Christine, borcuna karşılık evden tahliye edilmesi için talimatı verince Bayan Ganush zor durumda kalır ve Kara Büyü başlar. İntikam hırsına kapılan yaşlı kadın kredi uzmanına çok güçlü bir büyü yapar. Kredi uzmanının başvurduğu kâhin, büyüyü tersine çevirecek bir süreç başlatarak korku ve gerilim yüklü sahneler devam eder.




Bu film aşk ve sevgi beklemeye değer diyenler için. Film Amerika'da en çok satılan kitabı olan Zaman Yolcusunun Karısı romanından alınmış. Bir aşk hikayesi olan bu film son yılların en güzel aşk hikayeside denilerbilir. Romantik bir film izlemek isteyenlere şiddetli öneridir bu film.

Zaman Yolcusunun Karısı konu olarak; Maceracı ruhlu Henry DeTamble'ın çok nadir bir genetik bozukluğu hastalığı vardır. Henry, istemediği halde hayatının farklı dönemlerine seyahat edebilmektedir. Aynı Kelebek Etkisi filmindeki gibi. Bu farklı zamanlara yaptığı yolculukların birinde gelecekte eşi olacak 6 yaşındaki küçük kız Clare ile tanışır. Yıllar sonra evlenen bu çift Henry'nin aniden kaybolmaları ile gelebileceğini düşünen Clare, aşkının bir sınavı olmuştur.

Zaman Yolcusunun Karısı Fragmanı



Tipik bir durumdur. Her zamanki gibi genç bir adam genç bir kızla tanışır ve Aşkın 500 Günü başlar. Erkek aşık olur, kız olmaz platonik deriz biz buna. Gerçek aşkın varlığına inanmayan bir bayanla ona aşık olan genç adamın olağandışı romantik ve o kadarda komik hikayesini anlatıyor

Aşkın 500 Günü Fragmanı İzle

Vizyon Filmler

Son Yorumlar

 

Add to Technorati Favorites

Çeşitli Bağlantılar