Ve beklenen film geldi. Öncelikle nedir bu Gladyo kelimesi açıklayalım, Wikipedia'dan aldığımız bilgiler doğrultusunda; Gladio II. Dünya Savaşı sonrasında Batı Avrupa'da gelecekte olması beklenen bir Varşova Paktı işgaline cephe gerisinde bir direniş başlatmak amacıyla İtalya'da NATO tarafından gizli olarak örgütlenen Kontr-gerilla operasyonunun kod adıymış. Gladyo, özel olarak NATO cephe gerisi direniş organizasyonun İtalyan kolunu belirtse de bazen Gladyo operasyonu NATO'nun bütün cephe gerisi (stay-behind) operasyonlarının gayri resmi adı olarak kullanılır ve bazen Süper NATO adıyla da anılır. Gayri nizami kuvvetlere karşı koyma operasyonları cephe elkitapçığı gerilla kuvvetlerin önerilen komuta yapısı. Sözkonusu ülke Türkiyedir.

Kurtlar Vadisi Gladyo filmi, pusu dizisini alt devamı niteiğinde, Kurtlar vadisi Irak ile benzer bir yapıda yapılmış. Filmde İskender Büyük, derin devlet adına sayısız eylemde bulunmuştur. Bir kaçınıda dizide izlemişiz. Emekli bir istihbaratçı olan iskender karanlık geçmişi nedeniyle sanık sandalyesine oturtulduğunda, yanında, baronun gönderdiği genç ve tecrübesiz avukat Ayşe’den başka kimse yoktur. Yargılanmasına göz yumanlarla hesaplaşmaya karar veren İskender Büyük, tüm bildiklerini bir bir anlatmaya başlar. Anlattıkça olaylar hayallenir ve İskenderin gerçek yüzü gözler önüne serilir. Film fragmanını izlemişsinizdir, bizdeki biraz farklı isterseniz birde bunu izleyin.

Kurtlar Vadisi Gladyo filmi fragmanı



Havadan istediğiniz zaman yiyecek gelmesini istermiydiniz. Herhangi bir yerdesiniz karnınız acıktı canınız hamburger çekti hop havadan hamburger düşer. İşte Köfte Yağmuru animasyon filmide aynen böyle. Filmde; Mucit Flint’in suyu yiyeceğe dönüştürmek için tasarladığı makinesi yanlışlıkla bulutlara doğru fırlatır ve gökten çizburger, köfteler yağmaya başlar. İnsanlar daha çok yemek istediklerinde, makine makarna kasırgaları ve dev köfteler üretir. Ve artık makina kontrolden çıkar. Bina büyüklüğünde şekerleme ve kavun dağlarının altında gömülmek üzere olan kasabanın kaderi, Flint ve arkadaşı Sam’in makineyi durdurması bağlıdır. Ailecek izleyebilceğiniz komedi ve animasyon filmi.

Köfte Yağmuru fragmanı izle



Disney'in ailecek izlenebilcek 3 boyutlu animasyon filmi. Filmde Ebenezer Scrooge Noel tatiline son derece alçakça başlıyor, sadık hizmetkarına ve neşeli yeğenine bağırıyor çağrıyordu. Scrooge daha bu durumu ve öbür dünyada vurdumduymazlığının bedelini ödeyen ölmüş iş ortağı Joseph Marley'nin hayaletiyle karşılaşır Yenil Yıl Şarkısı filmi başlar. Marley aynı kaderi paylaşmaması için Scrooge'a yardım etmek ister ve ona üç ruhun onu ziyaret edeceğini söyler. Ancak Geçmiş, Bugün ve Gelecek Noellerinin hayaletleri, onu gözlerinin açılmasını sağlayacak bir yolculuğa çıkardığında, Yaşlı Scrooge görmek istemediği gerçeklerle karşı karşıya kalır ve kalbini açarak, çok geç olmadan kötülük dolu yılları telafi etmek zorunda kalır. Bizede bunlara izlemek kalır.

Yenil Yıl Şarkısı fragmanını izle


Yeniden uyarlanmış yerli, muradına erememiş kadınların kocaların filmi. Komedi ve aşk içerikli Yedi kocalı hürmüz filminde; İstanbul Taşkasap’ta yaşayan Hürmüz, farklı mesleklerden altı kişiyle hiçbir yasal yanı olmadan evlenmiştir. Her kocasının mesleği farklıdır. Haftanın bir günü sırayla ağırlamakta ve gönüllerini hoş etmektedir. Getirdikleri hediyeleri almakta ve ekonomik sorunlarını çözmektedir. Ama Hürmüzün gönlü berber olan kekeme kocasının dükkanında gördüğü doktordadır. Hürmüz napar eder bir hastalık uydurur ve doktorun evine getirtilir. E doktorda ona haliyle aşık olur. Ve film bundan sonra başlar.


Yedi Kocalı Hürmüz fragmanı




Aşk ve gerilim devam ediyor. Alacakaranlık Efsanesi Yeni Ay ile gerilim, romantik sahne dozu biraz daha artmış durumda. Cullen ailesi bella'nın doğum gününü kutlamak istiyor ama bella ısrarla karşı çıkıyor çünkü yaşlancağını biliyor. Cullenların evindeki doğum günü partisinde gelen hediye paketinin biri bella'nın elini keser ve ailenin yeni vejeteryanı jasper dayanamıyıp saldırır. Bunun üzerine cullen ailesi bella ve edward'ın iyiliği için forkstan ayrılmaya kara verir Bunu kaldıramayan bella artık hayatı umursamamaya ve böylelikle Alacakaranlık Efsanesi başlar...

Alacakaranlık Efsanesi Yeni Ay fragmanını izle

Vizyon Filmler

Son Yorumlar

 

Add to Technorati Favorites

Çeşitli Bağlantılar