Ve beklenen film geldi. Öncelikle nedir bu Gladyo kelimesi açıklayalım, Wikipedia'dan aldığımız bilgiler doğrultusunda; Gladio II. Dünya Savaşı sonrasında Batı Avrupa'da gelecekte olması beklenen bir Varşova Paktı işgaline cephe gerisinde bir direniş başlatmak amacıyla İtalya'da NATO tarafından gizli olarak örgütlenen Kontr-gerilla operasyonunun kod adıymış. Gladyo, özel olarak NATO cephe gerisi direniş organizasyonun İtalyan kolunu belirtse de bazen Gladyo operasyonu NATO'nun bütün cephe gerisi (stay-behind) operasyonlarının gayri resmi adı olarak kullanılır ve bazen Süper NATO adıyla da anılır. Gayri nizami kuvvetlere karşı koyma operasyonları cephe elkitapçığı gerilla kuvvetlerin önerilen komuta yapısı. Sözkonusu ülke Türkiyedir.

Kurtlar Vadisi Gladyo filmi, pusu dizisini alt devamı niteiğinde, Kurtlar vadisi Irak ile benzer bir yapıda yapılmış. Filmde İskender Büyük, derin devlet adına sayısız eylemde bulunmuştur. Bir kaçınıda dizide izlemişiz. Emekli bir istihbaratçı olan iskender karanlık geçmişi nedeniyle sanık sandalyesine oturtulduğunda, yanında, baronun gönderdiği genç ve tecrübesiz avukat Ayşe’den başka kimse yoktur. Yargılanmasına göz yumanlarla hesaplaşmaya karar veren İskender Büyük, tüm bildiklerini bir bir anlatmaya başlar. Anlattıkça olaylar hayallenir ve İskenderin gerçek yüzü gözler önüne serilir. Film fragmanını izlemişsinizdir, bizdeki biraz farklı isterseniz birde bunu izleyin.

Kurtlar Vadisi Gladyo filmi fragmanı


1 Responses to Kurtlar Vadisi Gladyo filmi

  1. Adsız Says:
  2. kurtlar vadisi pusu izleyen herkesin seyretmesni tavsiye edeim e zatende seyretmişlerdir Filmde iskenderin gerçek yüzünü ve gladyonun gücünü açıklıyor

     

Yorum Gönder

 

Add to Technorati Favorites

Çeşitli Bağlantılar