Irak'ta geçen Amerikan askeri filmi Ewan McGregor umutsuz bir gazeteciyi, George Clooney de eski bir Amerikan askerini canlandırmakta. Macera ve komedi dolu bu ikilinin başından geçen olayları konu almakta.

Özel Kuvvetler film fragmanı


Filmin Sorusu: Askerlik sizce bu kadar eğlencelimidir ?


Filmin adı biraz tuhaf gelsede enteresan isimli filmler daha güzel olur. Mahallenin muhtarları dizisinin Temel'i Erkan Can, bez bebek dizisinden Mehmet Usta gibi oyuncuların oynadığı Kara Köpekler Havlarken filminin konusu iki varoş delikanlısı Selim ve Çaça'nın şehrin kanunsuzları arasından sıyrılarak yaptıkları sınıf atlama macera dolu mücadelesini anlatıyor.

Kara Köpekler Havlarken fragmanını izle


Filmin Sorusu: Hayat ne kadar zordur?


Satış rekorları kıran The Notebook kitabının yazarı Nicholas Shparks'dan Sevgili John 23 yaşındaki gençliğin en kızgın dönemini geçiren John kendini bilmeden liseden hemen sonra askere yazılmıştır. Hayallerinin kadını Savannah ile karşılaştığı zaman kendini hayatında yeni ve temiz bir sayfa açmaya hazır hisseder. Aralarında büyük bir aşk başlar fakat Savannah da kendini görev turlarına çıkan John'u sabırsızca beklerken bulur. John ise bir an önce bu kızla evlenmek ve düzgün bir hayata geçmek ister. Fakat 9/11 tüm planları altüst eder. John, malum askeri görevine tekrar dönmesi gerekir. İki sevgili artık ayrılmıştır. Bu uzun ayrılık döneminde Savannah bir başkası ile duygusal anlamda yakınlaşır. Ardından Sevgili John diye başlayan bir mektup okunur ve bu iki kelimeyle bir kalp paramparça olur, iki hayat ise sonsuza dek değişir...

Sevgili John fragmanını izle


Filmin Sorusu: Sizce bir mektup herşeyi değiştirebilir mi?


Yanlızlığını ne kadar gizleyebilirsin? Yerli dram sineması ile Büşra isimli filmde zengin bir ailenin türbanlı kızı Büşra liberal bir gazeteci, Ferit ise Büşra'nın ailesinin sıcak baktığı bir damat adayıdır. Alara, Yaman ile ilişkisini kaybetmemek için her şeyi yapabilecek bir genç kadındır. Tüm zenginliklerine rağmen, Büşra ile Yaman arasında özlerinde yer alan benzerliklere göre değer kazanan, naif bir aşk alevlenmiştir. Fragmanını izleyerek daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Büşra film fragmanı


Filmin Sorusu: Yanlızlığınızı siz ne kadar gizleyebilirsiniz?


Vatanı devleti, gücümüzü borçlu olduğumuz büyük insan Mustafa Kemal Atatürk. Şu çılgın Türkler yazarından Dersimiz Atatürk filmi. Atatürk'ün hayatını ve ilkokul 5. sınıfta okuyan bir grup çocuğa, Atatürk'ü daha iyi anlamaları için ödev verilmiştir. Öğrenciler için uzun ve öğretici olan bu yolculukta önderleri ödüllü tarihçi Dede'dir. Bu Dede diğer tarihçilerden farklıdır. Öğrencilere Mustafa Kemal'in çocukluğunu, okul hayatını, askerlik kariyerini anlatır. Onları Kurtuluş Savaşı'nın en önemli cephelerine götürür bunlar tabiki sinema karelerinde canlanır. Dünyada eşi görülmemiş bir direniş gösteren Türk halkının eşsiz kahramanlıklarını çocuklara iletir.

Dersimiz Atatürk fragmanını izle



Filmin Sorusu: Sizce anlatılmak istenen ders nedir?

Vizyon Filmler

Son Yorumlar

 

Add to Technorati Favorites

Çeşitli Bağlantılar