Bir aşık geleneği çizgisinde bir anlatıma sahip olan "Pazar: Bir Ticaret Masalı" Rojin'in seslendirdiği türküyle ile başlayan dram sineremasıdır; "Geliyor Mihram, çekilin yoldan!" Mihram, ticarete kafası basan, karaborsayı iyi tanıyan, "Ne gerekirse bulurum" düsturuyla hareket eden ve kamyonetiyle sınır ötesi gidip gelirken ufak tefek kaçakçılık yapmaktan çekinmeyen ve köşeyi dönmek isteyen bir kişiliktir.

Bir Ticaret Masalı, biraz içki biraz kumara ve küçük suçlara rağmen özünde iyi bir insan. Kızını ve karnı burnunda karısını seven kendi halinde biridir. Allah'a inanır ama ona sadece "Şu kulunun hayatı değişsin" diye yakarırmıştır. Allah'a maddi isteklerinin gerçekleşmesi karşılığında içkiyi bırakma sözü bile verecek kadar tuhaf bir kişiliktir.

Aynı zamanda piyasayı iyi okuyan, sıkı pazarlık yapan bir adamdır.Örneğin; kasabaya verici dikildiğini görünce cep telefonu satışına yatırım yapmayı hemen akıl eder ama sermayesi olmamıştır,bu yönü onun fırsatçı bir kişiliğe göstermiştir.

Ayrıca filmde oynayan Tayanç Ayaydın'a, dünyanın önde gelen sinema etkinliklerinden Locarno Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü kazandıran "Pazar: Bir Ticaret Masalı 45. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde yarışıyor. Konservatuvar eğitimli Ayaydın, "Aliye" ve "Sıla" dizilerinin sevilen oyuncularından.

Bir Ticaret Masalı Fragmanı İzle


0 yorum

Yorum Gönder

 

Haftalık Sinema Arşivi


Add to Technorati Favorites

Çeşitli Bağlantılar